Učitavanje, molimo pričekajte...

Podizanje grudi i. mastopeksija je hirurški zahvat koji se izvodi kako bi se podigle saggy grudi jer su im omogućile da izgledaju estetski lepo, čine veličine tela harmoničnim jedna sa drugom i obezbeđuju simetrične grudi prirodnog izgleda. Podizanje grudi je hirurški zahvat koji se može obaviti na svim ženama, koje imaju saggy grudi, bez obzira na to da li su se porodile ili ne. Sagging grudi mogu biti zbog strukturnih razloga ali se mogu videti i u slučaju dobijanja i gubitka kilograma, u postporođajnom periodu, a zbog efekta starenja i gravitacije. Pošto možete da razumete da li imate ili ne, prvo morate da stanete ispred ogledala, a zatim da procenite položaje vaših bradavica i inframatičnih nabora. Sagiranje grudi koje se zovu ptoza dojke obično se svrstava u 4 grupe. Ove 4 grupe su blaga ptoza, umerena ptoza, napredna ptoza i pseudoptoza. Ako je bradavica na nivou infra-mammary fold ili oko 1 cm ispod nje, stanje se zove blaga ptoza. Ako se bradavica nalazi 1-3 cm ispod infra-mammary presavijanja, stanje se zove umerena ptoza. Ako se bradavica nalazi više od 3 cm ispod infra-mammary presavijanja, stanje se zove napredna ptoza. Ako se bradavica nalazi iznad infra-mammary presavijanja, dok se donja polovina sagova grudi ispod preklopnika, stanje se zove pseudoptoza.

Ako se sagging grudi vidi zbog određenih faktora kao što su trudnoća, dojenje, trenutna promena težine i starenje; ako je položaj bradavice i areole (tkiva koje je okružuje) prenizak na dojci; A ako vaš lekar misli da se grudi mogu oblikovati po želji samo korišćenjem implantata, možete više hteti podizanje grudi.

Operacija podizanja grudi se može izvoрiti sa mnogo razliиitih tehnika. U našoj prvoj tehnici, oko areole se pravi “obrnuti rez u obliku slova T”. Ovaj rez se proteže nadole vertikalno od areole, i nastavlja se horizontalno kroz infra-mammary fold. Ova tehnika se obično koristi kod pacijenata sa naprednom ptozom dojke. U našoj drugoj tehnici pravi se rez u obliku “Lizalica”, koji se proteže vertikalno od areole do infra-mammary folda. Ova tehnika se obično koristi kod pacijenata sa umerenom ptozom dojke. Kod naših pacijenata sa blagom ptozom dojke pravi se rez samo oko areole. U svim tehnikama, prvo se oslobađaju tkiva oko bradavica. Tada se uklanja višak dela okolnog tkiva dojke, a grudi se preoblikuje. Nakon procesa oblikovanja, bradavice se mogu zašiti u svom idealnom položaju.

Kada se zavoji na telu odstrane nakon operacije podizanja grudi, grudi mogu izgledati otečene. Napućivači ili deformiteti se mogu primetiti na mestima reza ispod grudi. Ovi efekti operacije nestaju za mesec dana. Nećete osetiti jake bolove posle operacije. Međutim, ponekad se mogu javiti otok i modrice u grudima. Spontano nestaju posle kratkog vremena. Savetuje vam se da koristite zavoj koji se stavi na grudi u periodu od 3 dana nakon operacije. Na kraju ovog perioda, možete nositi atletski grudnjak, u obliku pola singla. Mesec dana nakon operacije, možete početi da radite plivačke aktivnosti i vežbe koje angažuju vaše ruke. S obzirom na to da se samo-rastvarajući šavovi koriste u operacijama podizanja grudi, neće biti potrebe za uklanjanjem šavova nakon operacije. Potreban je period od 6 meseci do 1 godine za oporavak svih efekata, završetak procesa preoblikovanja i poboljšanje gubitka osećaja nakon operacije podizanja grudi.

Mlečne žlezde i mlečne cevi su zaštićene tokom operacije podizanja grudi. Tehnički, vaša sposobnost dojenja i osećaj grudi su izuzetno dobro zaštićeni u skladu sa procedurama.

Operaciju podizanja grudi možete imati na kraju perioda dojenja, ili oko 6 meseci nakon što vam grudi postanu potpuno suve. Ako ne možete da sačekate kraj ovog perioda, može doći do upale i šavovi mogu da vam se oslobode. Takav slučaj izaziva formiranje ožiljaka na vašim grudima.