Učitavanje, molimo pričekajte...

Problem gubitka obrva koji se često viđa kod žena postaje trajan u većini slučajeva. Trajna šminka i sl. se obično smatra rešenjem. Međutim, najprirodnije rešenje ovog problema je procedura transplantacije obrva.

Muškarci imaju samo gubitak kose. Međutim, žene takođe pate od problema sa alopecijom kod obrva i trepavica. Gubitak obrva (Madarosis) utiče na jednu na svakih 100 žena. Važno je da obratite pažnju na problem sa gubitkom obrva. U suprotnom, može doći do nepovratnog procesa.

Lekovi koji se koriste u lečenju mogu da izazovu privremeni i trajni gubitak obrva. U ovom trenutku, transplantacija obrva može biti rešenje.

Postoje razni uzroci gubitka obrva. Među njima su;
Glavna greška je čupanje obrva,
Zdravstveni problemi koje osoba doživljava.

Pre svega, trebalo bi da odete kod dermatologa. Uzrok gubitka obrva treba istražiti. Zato što rasvetljavanje često može biti povezano sa greškama pojedinca. Pored toga, bolesti i lekovi koji se koriste mogu dovesti do gubitka obrva. Zato treba uputiti dermatologa.

Trebalo bi da nastavite sa lečenjem koje vam je preporučio vaš lekar najmanje 6 meseci. Ako u ovom procesu ne bude pozitivnog razvoja, ostaje jedno rešenje. Ovo rešenje je transplantacija obrva. Međutim, za ovaj metod nije potrebna žurba. Od suštinskog je značaja da pre toga uradite ozbiljno istraživanje. U suprotnom, možete imati proceduru od strane pojedinaca bez dovoljno iskustva. Kao rezultat toga, može doći do dosadnih rezultata.

FUE tehnika se koristi u transplantaciji obrva. Procedura se završava pod lokalnom anestezijom u roku od 3 do 4 sata. Korenje prikupljeno sa vrata tokom transplantacije obrva se koristi. Koren transplantacije treba presaditi pod određenim uglom iz određenog pravca. Trenutni ugao folikula kose je 45 stepeni. Međutim, korenje se uklanja iz kože pod prosečnim uglom od 10-15 stepeni tokom transplantacije obrva. Transplantaciju obrva stoga bi trebalo da izvode specijalisti.