Relex Smile

Home Relex Smile

ReLEx (Refractive LEnticule Extraction) SMILE (SMall Incision Lenticule Extaction) je novi nehirurški zahvat koji se izvodi na prestižnim klinikama u svetu. Razlikuje se od klasičnog laserskog tretmana po svojim karakteristikama da ne podrazumeva proces uzimanja flapa i da ne zahteva drugu lasersku primenu. Relex Smile je idealna procedura koja se izvodi posebno na okupacionim grupama uz rizik da budu izložene uticaju, kao i pacijentima sa naprednom miopijom. Relex Smile, nehirurški zahvat koji se izvodi za lečenje miopije i astigmatizma na način specifičan za pacijenta, omogućava lečenje miopije do −12 D (dioptrija) i astigmatizma do 5 D. Primarna prednost Relex Smile tretmana je što omogućava laserski rad na tankim rožnjačnjacima. Pored toga, ima još neke prednosti kao što su obezbeđivanje boljeg očuvanja biomehanike rožnjače, lakši rad u jednom koraku i rezultati najbliži prirodnom stanju. Relex Smile tretman počinje pravljenjem finog lentikula u rožnjači pomoću laserske svetlosti. Hirurg zatim uklanja ovo tkivo, formirano da ispravi refraktivnu grešku, kroz rez od 3-4 mm formiran na rožnjači. Kada ispravi refraktivnu grešku uklanjanjem lentikule formirane u rožnjači, operacija se završava. Pošto ne podrazumeva da imate zamah rožnjače, biomehanika rožnjače je manje pogođena od drugih laserskih operacija.

Ono što je kratak opis Relex Smile-a?

Relex Smile je nehirurški laserski tretman bez bolova koji se izvodi na prestižnim klinikama u svetu, na način specifičan za pacijenta. Pomoću procedure Relex Smile mogu se postići rezultati najbliži prirodnom stanju, a može se osigurati i manja suvoća očiju.

Ono koje su karakteristike procedure Relex Smile?

Primarna karakteristika procedure Relex Smile je da omogućava nehiruršku operaciju. Omogućavanje operacije jednog koraka, očuvanje strukture rožnjače, primena na finim rožnjačnjacima, rezultati najbliži prirodnom stanju, manje suvoće očiju, bezbedno izlečenje i primenljivost za napredne slučajeve miopije i astigmatizma su njegove najvažnije karakteristike.
Ono koji su koraci procedure Relex Smile?

Prvo se na gornjem providnom sloju rožnjače stvara fini lentikul, već komad tkiva pomoću laserske svetlosti. Hirurg zatim uklanja ovo tkivo, formirano da ispravi refraktivnu grešku, kroz rez od 3-4 mm formiran na rožnjači. Kada se refraktivna greška ispravi uklanjanjem lentikula formiranog u rožnjači, operacija se dovršava.

Pitaj doktora?

    Live Support
    Start a Conversation
    Hi! Click one of our members below to chat on WhatsApp