Učitavanje, molimo pričekajte...

Gluteoplastika je hirurški zahvat koji se izvodi za podizanje zadnjice, a retko da bi zadnjica bila manje istaknuta. Donja leđa, anatomije kuka i zadnjice tretiraju se kao celina. Proces koji treba da se sprovede je određen i dizajn pogodan za telo osobe napravljen je u skladu sa anatomskim faktorima. Hirurški zahvati koji se izvode u gluteoplastici su liposukcija-lipofiling, istezanje i silikonski implantni plasman. Generalno se masnoća uzima iz zadnjeg, trbuha i donjeg dela leđa, a zatim se ubrizgava u regiju zadnjice. Međutim, ako kod pacijenta nema dovoljno masnoće, povećanje zadnjice se vrši silikonskim implantatima zadnjice izvođenjem drugog zahvata. Gluteoplastika je hirurški zahvat koji se izvodi pod opštom ili lokalnom anestezijom. Vreme operacije obično se kreće od 1 do 1,5 sati. Posle operacije, poseban korset se stavlja na pacijenta u periodu od 2 nedelje. Pacijent će moći da se vrati na posao 3 dana posle operacije. Ako će implantati zadnjice biti korišćeni u operaciji gluteoplastike, operacija će biti izvedena pod opštom anestezijom. Operacija traje oko 4 sata, a pacijent treba da ostane u bolnici preko noći. Pacijent se lako može vratiti na posao 5 dana posle operacije.

Po preporuci u svim operacijama, morate prestati sa pušenjem i upotrebom aspirina, razređivača krvi i drugih sličnih supstanci 3 nedelje pre operacije gluteoplastike. Potrebno je da koristite određene lekove za ublažavanje bolova uključujući Apranax, Vermidon, Voltaren itd.. Ako treba da koristite neki drugi lek za ublažavanje bolova, možete koristiti Novalgin i Minoset. Takođe bi trebalo da izbegavate upotrebu multivitamin pilula, biljnih preparata kao što su flakseed, zeleni čaj, semenke paradajza i stabljike višanja, kao i sve proizvode za mršavljenje.

Gluteoplastika je hirurški zahvat koji se izvodi pod opštom anestezijom. Ovaj hirurški zahvat traje oko 1,5 sati, u proseku. Pacijent može biti otpušten na dan operacije ili sledećeg dana posle operacije. Pošto svi šavovi ostaju ispod kože, nema potrebe za uklanjanjem šavova. Pacijenti ne bi trebalo da leže na leđima, prva dva dana. Pacijentima je tada dozvoljeno da sede, i lako mogu da se istuširaju. Posle prve postoperativne nedelje, pacijent može da se vrati svom normalnom životu; Međutim, ona treba da sačeka mesec dana na teške sportske aktivnosti.

Implanti za zadnjicu se u početku osećaju ali će vremenom normalno postati neprimetni (otprilike 2 meseca nakon operacije gluteoplastike). Onda će pacijent osetiti implante kao da su delovi njegovog/njenog tela.

Rezultat preoblikovanja donjeg dela leđa i zadnjice, kao i efekat implantata za zadnjicu su trajni. Operacije suspenzije koje uključuju uklanjanje viška kože su takođe efikasne, što daje trajne rezultate. Pacijenti treba da paze na svoju težinu, održavaju rutinu nege kože i redovno vežbaju, kako bi mogli da održe lep rezultat dobijen operacijom.

Naravno, gluteoplastika koja se izvodi na ženama razlikuje se od gluteoplastike koja se izvodi na muškarcima. Muškarci se često osećaju nelagodno zbog velike količine zadnjice, dok se žene osećaju nelagodno zbog sitosti zadnjice. Zbog toga se operacija gluteoplastike obavlja u skladu sa zahtevima muškaraca i žena.