Učitavanje, molimo pričekajte...

Podizanje vrata je hirurški zahvat koji podržava podmlađivanje lica ispravljanjem sagnute i naborane kože lica i vrata. Znaci starenja se pojavljuju sa olabavljenom i ispucalom kožom na vratu, kao i u drugim delovima tela. Ako se na vašem vratu vidi sagiranje i naborana koža, momentalna intervencija će dati najbolji rezultat. Podizanje vrata je namenjeno zatezanju kože tako što će obustaviti sagiranje i olabavljenu kožu vrata na odgovarajuće položaje, i ukloniti njen višak dela. Podizanje vrata je hirurški zahvat koji se može obaviti pod lokalnom ili opštom anestezijom. Pacijent može biti otpušten odmah nakon operacije jer ne oseća bol i ne nailazi na druge probleme. Nakon operacije, šavovi se uklanjaju posle 5 do 7 dana, a onda pacijent može da se vrati svom normalnom životu i poslu.

Operacije podizanja vrata obično se obavljaju zajedno sa operacijama fejsliftinga. Međutim, ovaj zahvat se može obaviti i sam za pacijente koji nemaju kožu na licu već imaju na vratu. Ako osoba ima nizove na uglu brade, kao i kožu i višak masnoće na vratu, on/ona je pogodan kandidat za podizanje vrata. Podizanje vrata je hirurški zahvat koji se može izvršiti na svima koji pate od ovog problema, bez ikakvog starosnog ograničenja. Međutim, obično se izvodi na pacijentima preko 40 godina starosti.

Podizanje vrata je hirurški zahvat koji se izvodi pod opštom anestezijom. Kao prvi korak operacije podizanja vrata, pacijent je anestezirana pod opštom anestezijom. Tokom ovoga, pacijent ne oseća bol. Pacijentova koža je utisnuta sa prednje i zadnje strane ušne ušiju. Koža vrata se oslobađa i bore se eliminišu. Tada se skida višak kože, vrat se rasteže i ivice se zašjuju.

Operacije podizanja vrata se obično obavljaju pod lokalnom ili opštom anestezijom. Takve operacije u proseku potraju jedan sat. Zahvaljujući anesteziji, pacijent ne oseća bol. Samo blagi bol može se osetiti prvog postoperativnog dana, zbog uticaja edema i stezanja; međutim, može se odmah kontrolisati jednostavnim lekovima protiv bolova. Pacijent može biti otpušten istog dana ili dan posle operacije. Nakon prvog postoperativnog dana, pacijenti mogu lako da se istuširaju i nastave svakodnevni život. Otok i modrice nestaju za nedelju dana. Šavovi se uklanjaju 7.

Efekat podizanja vrata je trajan. Traje oko 5 do 6 godina. S obzirom na to da se proces starenja nastavlja tokom ovog procesa, zategnuta koža će se u određenoj meri osloboditi. Međutim, nikada se nećete vratiti u svoje pre stanju. Posle operacije podizanja vrata, biće ožiljaka ispred i iza uveta. Ožiljci neće biti primetni i vidljivi spolja jer će se naći u prirodnim tranzicionim zonama.

Ako pušiš, moraš da prestaneš da pušiš tri nedelje pre operacije podizanja vrata. Upotreba razređivača krvi poput aspirina takođe bi trebalo da bude zaustavljena nedelju dana pre operacije. Ako pacijent ima dijabetes i hipertenziju, takva stanja treba uzeti pod kontrolu u preoperativnom periodu.