Učitavanje, molimo pričekajte...

Podizanje obrva je hirurški zahvat koji menja opšti izraz lica. Izvodi se na obrvama zbog kojih pojedinac izgleda umorno. Zahvaljujući ovoj operaciji, obrve koje otkrivaju lepotu lica i očiju izgledaće odmorno, mlado, sveže, svetlo i vedro. Vertikalne i horizontalne linije koje se razvijaju na našem čelu vremenom se uduše, čineći da izgledamo starije nego što jesmo. Ove linije su poznate i kao linije izraza lica. Oni otkrivaju naše godine i takođe čine da izgledamo umorno. Poznato je da će i sagiranje naših obrva verovatno doživeti i usled bolesti, pored poznatih stanja. Primarne takve bolesti su tumori, paraliza lica i postoperativna stanja. Svakako, naše obrve imaju najvažniju poziciju u smislu našeg izgleda lica. To je zato što naše obrve odlikuje naše poglede i izraze lica, dajući smisao našem licu. U podizanju obrva treba da se određuju obrve u skladu sa oblikom lica, a zatim operaciju treba obaviti u skladu sa tim. Brow lift je hirurški zahvat koji se izvodi oslobađanjem tkiva kojima se pristupa kroz mali rez napravljen u vašem skalpu, a zatim ih obustavlja nagore. Pošto se operacija obavlja kroz skalp, ožiljci se neće videti kada se pogledaju spolja. Nećete osećati ozbiljnije bolove nakon operacije, i moći ćete odmah da se vratite svakodnevnom životu.

Prvo se procenjuje osoba koja je kandidat za podizanje obrva. Razmatra se položaj obrva i da li pacijent ima bore ili ne. Sledi proces planiranja operacije. Planirano je da obrve drugačije pozicionirane kod žena i muškaraca budu iznad supraorbitalne felne kod žena, i da leže duž supraorbitalnog oboda kod muškaraca.

Podizanje obrva treba da bude poželjno za eliminisanje bora na čelu, balavog pregleda i namrštenih obrva, kao i za promenu izraza koji stvaraju kapci. Ukoliko se osoba žali na ova stanja ili ako se izraz njegovih/njenih obrva promenio zbog prethodne bolesti, ova hirurška operacija će biti neophodna.

Operacija podizanja obrva traje 20 do 60 minuta, u zavisnosti od zahvata koji treba da se obavi. Brow lift se može izvršiti pod lokalnom anestezijom ili opštom anestezijom. Nakon zahvata, pacijent može lako da ode kući i vrati se svom poslu. Brow lift je hirurški zahvat koji daje veoma dobre rezultate, pri tome se lako može postići oblik obrva koji traži pacijent.

Procedure podizanja obrva su hirurške operacije koje se mogu obaviti veoma lako. Nakon operacije, možete lako da jedete i ustanete, a možete biti otpušteni istog dana. Nakon operacije, na čelu će se naći elastični zavoj, koji će biti uklonjen sledećeg dana. Tada lako možete da se okupate i vratite na posao.

Određeni vremenski period nakon operacije, moraćete da dođete na postoperativne kontrole. Na ovim kontrolama biće provereno prilagođavanje obrva na novu poziciju. Nakon operacije, moraćete da se uzdržite od previše zamora obrva i da budete oprezni kada pravite gestove.

Uzimajući u obzir vaš proces starenja i negativne efekte gravitacije, možda ćete očekivati da ćete videti neko spuštanje obrva nakon podizanja obrva. Međutim, ovo je dugotrajna procedura i iz tog razloga će njen rezultat biti dugo trajan.