Lečenje gojaznosti

Home Lečenje gojaznosti

Gojaznost znači imati višak telesne masti. Odrasli od 35 godina i stariji sa BMI većim od 30 godina su gojazni.

Gojaznost znači imati višak telesne masti. Odrasli od 35 godina i stariji sa BMI većim od 30 godina su gojazni. Gojaznost nije samo kozmetičko razmatranje. To je hronična medicinska bolest koja može dovesti do dijabetesa, visokog krvnog pritiska, kardiovaskularnih bolesti povezanih sa gojaznošću kao što su srčane bolesti, kamen u žuči i druge hronične bolesti.

U operaciji gastričnih rukava, osamdeset procenata želuca se vadi i to je najčešća operacija na svetu. Operacija se izvodi zatvorenim metodom koji se zove laparoskopski metod. Nakon što se želudac uzme ovim tempom, preostalih dvadeset procenata je direktno povezano sa nastavkom duodenuma kao njegovim prirodnim produžetkom.

Na taj način je teoretski smanjen volumen želuca. Na taj način veličina želuca postaje manja i osoba nastavlja da jede u obimu stomaka. Pošto je želudac mali, obroci su takođe mali. Osoba koja počne manje da jede počinje da gubi kilograme sa kontrolom težine kako se smanjuje kapacitet ishrane i porcije

U ovom metodu, i mehanizmi ograničavanja jačine zvuka i apsorpcije se koriste zajedno. Najpre se stvara gastrična posuda sa zapreminom od približno 40-50 ml i namirnice koje dopiru do malog želuca kroz neke crevne anastomoze zaobilaze određeni deo creva i skaču na deo creva bliže velikom crevu, a nešto od toga se izlučuje, a da se ne apsorbuje. Naravno, u ovoj operaciji, 90% stomačnog dela je potpuno onesposobljeno kao slep stomak.

Pitaj doktora?

    Live Support
    Start a Conversation
    Hi! Click one of our members below to chat on WhatsApp