Učitavanje, molimo pričekajte...

Facelift je hirurški zahvat koji se izvodi kako bi se eliminisala koža na licu i vratu, kao i ispod brade. Zahvaljujući operaciji fejsliftinga, pacijent će se osećati bolje, življim, lepšim i mladim. Kroz operaciju fejsliftinga, višak kože se uklanja kako bi lice bilo čvršće. Ako koža pacijenta nije izgubila elastičnost, operacija fejsliftinga će rezultirati većim uspehom. Fejslift operacija se može obaviti sama ili zajedno sa podizanjem čela i blefaroplastijom. Najpogodniji kandidati za operaciju fejsliftinga su osobe starosti između 40 i 65 godina, koje imaju kožu i višak masnoće na licu i vratu ali imaju i dobru elastičnost kože. Vreme operacije facelift operacije se kreće od 3 do 4 sata. Iako je opšta anestezija poželjna u ovom hirurškom zahvatu, može se koristiti i lokalna anestezija. Lokacije rezova koje treba napraviti u operaciji prilagođene su u skladu sa strukturom lica, kao i hirurškom tehnikom.

Generalno sagging i debele akumulacije se pojavljuju istaknuto pred mnogim ljudima posle 50 godina starosti. Najuznemirujuće stvari za osobu su nepravilnosti u koži vilice i predela vrata, kao i nabori ispred uha. U ovoj fazi treba obaviti operaciju fejsliftinga, a podmlađivanje treba postići uspehom ovog zahvata.

Kao što se vidi posle svih hirurških zahvata, blagi bolovi se mogu osetiti nekoliko dana nakon fejsliftinga. Takvi bolovi se lako mogu izbeći uz pomoć lekova koji se daju pacijentu posle operacije. Nakon operacije, na licu će se pojaviti otok i modrice; Međutim, ne dozvolite im da vas nagnaju da osetite bilo kakav strah ili anksioznost. U roku od mesec dana primetićete da ste se oporavili od ovih uslova. Moći ćete da se vratite svom poslu i normalnom životu, dve nedelje nakon operacije fejsliftinga.

S obzirom na to da se obično u operaciji fejsliftinga koriste posebni materijali za šavove i prelive, ožiljci koji će se formirati na licu biće minimalni. Pošto će ožiljci biti u skalpu, neće biti primetni. Ožiljci koji će se formirati usled istezanja kože oko uha takođe će biti neprimetni jer će se naći na raskrsnici uha i lica, pa čak i ispod ušne školjke.

S obzirom na to da svaka osoba ima specifično anatomsko stanje, hirurg bi trebalo da razmotri ovo i u skladu sa tim započne operaciju fejsliftinga. Operaciju bi trebalo da izvede hirurg koji poznaje anatomiju starenja. Pored toga, ako se operacija facelifta izvodi uzimajući u obzir izraze lica i anatomsku strukturu lica, nikakva promena se neće videti u opštem izrazu lica.

Nakon operacije, zaceljivanje rezova na licu traje 7 do 10 dana. Izlečenje postoperativnih edema traje oko 2 do 3 nedelje; međutim, edemi su među problemima koji ne postoje za kratko vreme. Posle operacije fejsliftinga, pacijenti mogu da se vrate na posao posle 2 do 3 nedelje. Operacija zatezanja lica može se obaviti sama, ili zajedno sa drugim hirurškim zahvatima kao što su podizanje čela, blefaroplastika ili nosorog. U operaciji izvedenoj na ovaj način treba znati da druge procedure imaju svoje vreme izlečenja.